torstai 22. marraskuuta 2012

Kuntoutusta ja vessajuttuja

Mä olen ollut siis nyt toukokuusta asti sairauslomalla ja nyt lääkärit on suositelleet ammatillista kuntoutusta. Mahdollisesti (ja todennäköisesti) siis alan vaihtoa. Tänään kävin työkkärissä kuntoutusneuvojan luona ja vaikka reissu itsessään oli turha, eli asioita ei voitu vielä laittaa eteenpäin, niin siinä mielessä taas ei, että sain tosi paljon hyviä neuvoja.

Sen perusteella mitä työkkäreissä oon asioinut, niin pelkäsin että siellä on hirmuinen jono. Varasin oikein evästä mukaan ja mukavat vaatteet, siltä varalta että joudun siellä monta tuntia istumaan. :D No ei tarvinnut, koska siellä päässä mihin mä menin, ei ollut muita asiakkaita ollenkaan. Ja se kuntoutusneuvoja jonka luona kävin, oli tosi tosi mukava. :) Selitti asiat ymmärrettävästi ja kaikessa rauhassa, ja kirjoitti samalla ylös mulle että mitä kaikkea mun nyt seuraavaksi pitää tehdä. Työkkäri ei siis vielä voi auttaa mua, koska pitää ensin selvittää kuka sen kuntoutuksen maksaa. Sitä varten mulla on ens viikolla Kelassa tapaaminen. Se on sitten tunnin aika ja siellä kuulemma käydään myös kaikessa rauhassa läpi asiat, niin että mitään ei jää epäselväksi. Tosi mukavia olivat kaikki joiden kanssa tänään juttelin. :)

Sitten niistä vessajutuista. Mietin ensin pitkään että kehtaako tämmöstä nyt tänne kirjottaa, mutta kun oon kerran päättänyt olla avoin asioista, niin antaa mennä nyt sitten.

Mullahan on vähän sellasta ongelmaa, että suoli tyhjenee kyllä säännöllisesti (ja usein aika vauhdilla vieläpä) eli ummetusta ei ole, mutta se ei jotenkin yleensä tyhjene ihan kokonaan. Mullahan on sillä seudulla tuntopuutosta, ja se jotenkin vaikuttaa tuohon. Että siinä ihan suolen lopussa ei enää mene tuntoaistimusta siitä että siellä olis vielä ulostetta, joten se tyhjeneminen jää kesken. Tai siltä se usein tuntuu. Monesti tuosta ei oo sillai ongelmaa, se mitä jää niin tulee ulos sitten seuraavalla kerralla. Mutta jos taas uloste on löysää, ja jos on muutenkin oireita päällä, fatiikkia ja virtsaamisongelmia sun muuta, niin se saattaa vähän tahrata alushousuja päivän mittaan.

Tänään mulla tosiaan soi puhelin, Kelasta soitettiin, just ku olin vessassa ja todennut että tilanne vaatis käsisuihkulla pesua. Ei siinä muuta voinut tehdä ku vetää housut ylös ja vastata, ku sen verran tärkeästä asiasta oli kyse. Puhelun jälkeen sitten pesulle ja puhtaita housuja vaihtamaan.

Pitäisköhän mun nyt oikeasti kokeilla jotain kevyttä suolihuuhtelua aamuisin, että pääsis tästäkin vaivasta. Ehkä mä nyt ekana yritän vielä lisätä kuitua ruokavalioon.

Ai kamala mitä juttuja taas tuli kirjotettua.. No, jos joku saa tästä edes vähän vertaistukea, niin se on pääasia. Eli olkaapa hyvät! ;D

3 kommenttia:

  1. Kuule ystäväiseni. Tutuilta kuullostaa tahrat housuissa. Vertaistukea tulee täältä heti. :)

    VastaaPoista
  2. Sulle tunnustus blogissani.

    http://hopeareunalla.blogspot.fi

    VastaaPoista