maanantai 29. lokakuuta 2012

Kun valaistun

Oon tässä alkutalven kunniaksi tehnyt aika suuren ja merkittävän havainnon.

Oon siis tähän asti taistellut fatiikkia vastaan vaikka millä keinoilla. Lääkkeillä, lisäravinteilla, superfoodeilla, ruokavalioilla sekä liikunnalla. Liikunnasta on ollut aika suuri apu, oikeanlaiseen ruokavalioon yhdistettynä, mutta siltikin joku on tökkinyt. Kaikki nuo keinot on helpottaneet fatiikkia hieman, niin että se on kestettävämmällä tasolla, mutta siltikin. Tajusin siis, että olen tehnyt tuon homman hieman väärin.

Harrastamani liikunta on siis ollut lenkkeilyä ja sen tyyppistä aerobista urheilua. Ainoa mitä en kokeillut, on painoharjoittelu. Nyt harmittaa että en ole innostunut treenaamaan painoilla ihan kunnolla pariin vuoteen, koska siinä vaiheessa kun viikko sitten tartuin käsipainoihini ja vedin oikein kunnon treenin, koin tämän valaistumiseni. Tai no, kyllä se muutaman treenikerran vei, että oikeasti tajusin tuon asian kunnolla.

Eli, kun mä teen kunnon rääkkitreenin, eli siis kunnon painoilla ja riittävästi toistoja niin että kädet ja jalat vapisee sen jälkeen, niin sitten vain ravintoaineiden tankkaus smoothien tms. muodossa - ja mun olo on kuin uudestisyntyneellä. Oikeasti. Mulla on energiaa lähestulkoon yhtä paljon kuin terveinä aikoina. Kun treenaan käsiä ja ylävartaloa, mun ei tarvi pariin päivään murehtia käsien väsymistä kotitöitä tehdessä. Kun taas treenaan jalkojen lihaksia, mä jaksan kävellä paremmin, olla muutenkin jalkojen päällä pidempiä aikoja ja lenkkeillessä pystyy kevyesti vaikka juoksemaan portaat ylös. Tunne on vähän kuin lihakset ois olleet unessa, ja kunnon treeni on taas herättänyt ne toimimaan. Suosittelen kaikille. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti