tiistai 4. syyskuuta 2012

Angst

Nyt vaan väsyttää. Siis kertakaikkiaan väsyttää.

Saako tänne valittaa? Jaksaako kukaan kuunnella? Mun blogihan tämä on. Sitä vaan aina haluais kirjottaa iloisia asioita, sitä kuinka suunnitelmat on toteutunu ja elämänlaatu kohentunut. Tai sitten jotain syväluotaavia ja informatiivisia tekstejä, jotka auttais ihmisiä ymmärtämään ms-tautia, oli se sitten itsellä tai ei. Tää on nyt ehkä ensimmäinen ihan puhtaasti valitus mitä mä nyt aion tässä kirjottaa.

Eli siis väsyttää, ellei se tullut vielä selväksi. Monta viikkoa on väsyttänyt. Johtuu osittain siitä, että mä nukun tosi huonosti. Herään vähintään kerran yössä, ja jos mä herään yöllä, niin siitä ei ihan heti nukahdeta uudelleen.

Mulla on lääkkeet tosi vähissä. Mä pääsen loppuviikosta hakemaan lisää, mut siihen asti täytyy vähän pihistellä. Ja jakaa annokset tarkasti niin, että kriittisinä vuorokaudenaikoina on lääkettä mitä ottaa. Eli siis illalla, yöllä ja aamulla. Koska mä en näemmä nukahda yöllä uudestaan ilman Bediolia. Jos siitä tekis tarpeeksi vahvaa kaakaota illalla, se saattais auttaa niin et yöuni ei katkeais. Mut mulla ei oo nykysellään mahdollisuutta tehdä kauheasti kaakaoita, koska syötynä tarvitaan kolminkertainen annos samaan vaikutukseen, ja mulla ei oo niin paljoa tuota lääkettä. Vois ehkä pyytää lääkäriltä annoksen nostoa, mut oikeastaan mulla ei oo ees varaa ostaa tuota enempää. Tietty vois pyytää kokeiluun vahvempaa versiota, jossa on siis enemmän THC:ta, mut sit sitä CBD:tä ois aika minimaalisen vähän ja se tässä on se pointti. Että se vähentää tulehdusta. Tosin on nuo vahvemmat lajikkeet auttaneet kans tosi hyvin monia ms-potilaita.

Ainiin, mun piti valittaa eikä infota lääkkeistä..

Niin, siis väsyttää. Todellakin väsyttää. Tänä aamuna erehdyin käymään suihkussa ennen ekaa vaporisointia, ja se oli aikalailla katastrofi. Kyllähän mä heräsin eikä ollu enää hiki, mutta kun mua paleli sen jälkeen niin että tärisin enkä meinannu uskaltaa tulla kylppäristä pois.

Mun keskittymiskyky on ihan nollassa. Jos mä teen ruokaa ja kuuntelen musiikkia tai joku puhuu mulle, niin meen ihan sekasin enkä muista enää et tyyliin montako teelusikallista sitä maustetta meni. Kaikki tavarat hukkuu koko ajan. Mä pesin muutama päivä sitte yhen tl-mitan, ja siis en oo sen jälkeen nähny sitä. Viimeinen muistikuva on se, että kuivasin sen pyyhkeeseen. Sen jälkeen ei mitään, enkä oo nähny sitä sen koommin.

Mulla on tää yhtäkkiä iskeny fatiikki pahentanu aistiyliherkkyyksiä, kuten tuossa aamulla jo suihkuepisodista huomasi. Mä en kestä enää kovia ääniä enkä meteliä kovin hyvin. Jos telkkari ja radio on päällä samaan aikaan, mun toimintakyky menee nollaan ja tekis mieli vaan mennä peiton alle, mielellään korvatulppien kanssa, oottamaan et olo paranee. Onneksi ton pystyy välttämään sillä et ei laita niitä yhtäaikaa päälle. :D Mut ku on kaks ihmistä samassa pienessä kämpässä, ni välillä käy niin.

Ainiin! Se mikä mua eniten vaivaa, ja mä luulen että tää väsymys johtuu osittain siitäkin, että meidän talon eessä on tietyömaa, tai siis siellä vedetään jotain telekaapeleita. Siitä tien yli vie risteys kauppaan, eikä siinä oo liikennevaloja. Ja mä en kertakaikkiaan onnistu seuraamaan siinä liikennettä. Pari kertaa oon jo meinannu jäädä auton tönäsemäks ku oon lähteny väärään aikaan ylittämään. Viimeksi siis auto, joka oli jo pysähtyny, ei jaksanu oottaa ku mä varmistin vielä ettei toisesta suunnasta tuu autoja, ja lähti liikkeelle just ku mäki lähdin. Ei käyny onneks pahasti, mut ei kyllä paljoa huvita mennä kauppaan enää yksin.

Se on kans mielenkiintosta, ku aamulla säätiedotuksessa luvattiin päiväksi 16-20 astetta ja sadekuuroja. Nyt kuitenki aurinko paistaa ja mittari näyttää +26,3 suoraan auringossa. Ei se tietenkään yhtä kuuma oo ku lähtee ulos, mut ei silti kauheesti huvita käydä kokeilemassa.

Ja meiän kämppä sotkeentuu nopeempaa ku mä ehdin siivoamaan. Tympeetä ku ruuanlaiton jälkeen ei jaksa enää yhtään mitään, ja sit keittiö on täynnä astioita missä on pinttynyttä likaa. Ja mä tiedän, että jos palkkais siivoojan ni sais vähentää sen verotuksessa, mutta kun mulla ei tällä hetkellä riitä rahat edes kaikkiin laskuihin, joten mitenpä palkkaat ketään. Tympii.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti