maanantai 16. heinäkuuta 2012

Apuvälineistä

Tänään mä haluaisin kertoa teille yhdestä tosi ihanasta "apuvälineestä" jonka mä ihan vahingossa satuin hoksaamaan. Mutta siitä on ollut jotenkin yllättäen tosi valtava apu.

Eli, mä hankin kesäkuun alussa ekan kosketusnäytöllisen puhelimeni. Nokia Lumia 710 siis. Siitä löysin sellaisen ohjelman ku "Sports Tracker", mikä siis mittaa gps-paikantimen avulla kuinka pitkän matkan on kulkenut esim. pyörällä tai kävellen. Ja siinä on myös pieni kartta, mistä näkee missä on menossa ja siinä on piirtyneenä reitti mitä on kulkenut. Tuohan on todella kätevää! Ainakin ihmiselle, joka eksyy välillä omalle takapihalleenkin.

Mä oon siis asunut tällä alueella vuoden verran. Vasta nyt viime keväänä aloin oikeasti tutustumaan lähiympäristöön ja nimenomaan sen lenkkeilyreitteihin. Kevättalvella tulostin google mapsista kartan, johon piirsin eri mittaisia reittivaihtoehtoja. Sen kanssa sitten kävelin ja yritin päätellä katujen nimistä ja maastosta, että missäköhän kohtaa nyt oon menossa. Monta kertaa, varsinkin rakennustyömaiden takia, ei kunnolla erottanut mistä kohtaa pitäis kävellä, ja lähes joka kerta reitti muuttui sitten jonkun verran, kun piti kierrellä ja etsiä sitä aluperäistä reittiä. Nyt mä siis tosiaan näen koko ajan kännykän ruudulta missä oon, ja vaikka siinä kartassa ei valmista reittiä olekaan, niin siinä kuitenkin näkee sen jo kävellyn kilometrimäärän, eli jos mä haluan kävellä vaikka 3km niin ei tarvi sit kartasta mittailla että tuliko se täyteen, vaan mä tiedän kävelleeni sen matkan. Plus tietysti että jos alkaa tulemaan oireita, jalat alkaa lähtemään alta tai iskee fatiikki, niin näkee heti kuinka pitkän matkan jaksoi kävellä. Viime aikoina on jalat menneet vähän veteliksi siinä 2km kohdalla, mutta on niillä aina kotiin päässyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti