keskiviikko 10. elokuuta 2011

Note to myself

Mä kirjottelen nyt ylös näitä oireita mitä nyt on, että voin nopeasti tarkistaa kun tarvii näitä selittää hoitajalle tai lääkärille. Samalla mahdollisesti vertaan, että kuinka voimakkaita oireet on verrattuna aikaisempiin pahiksiin.

Itseasiassa, lyhyt kertaus aikaisemmista, siis niistä jotka on ihan lääkärillä todennettu:
- Huhtikuu 2010: tunto heikentynyt kainaloista alaspäin, erityisesti vyötärön ja lantion alueelta. Oli fatiikkia jonkun verran, tosin oli kyllä ongelmia lääkkeiden saannin kanssa, siis niiden jotka fatiikkiin auttaa. Jonkun verran lihaskramppeja ja spastisuutta, mutta ei merkittävästi.
- Helmikuu 2011: pahis koostui lähestulkoon pelkästään jokaöisistä jalkakrampeista, joten sitä nyt ei voi verrata..
- Kesäkuu 2011: tuntoraja jossain rintojen alapuolella. Tosi paha fatiikki, pahoja näköhäiriöitä varsinkin aamuisin, kun silmät olivat väsyneet. Tasapaino-ongelmia, ajatus ei kulkenut, tavarat tippuivat käsistä.. Sairasloman loppuvaiheessa kävelin reippaita lenkkejä, joiden aikana sisäreidet puutuivat usein. Pari kertaa juoksin osan matkasta, silloin puutui reidet ja vielä pahemmin.

Tilanne nyt:
- Kävelymatka ei itsessään ole lyhentynyt, nopeus jonkun verran, riippuen vireystasosta.
- Polvista alaspäin menee kihelmöintejä, mikä on ollut tyypillistä kaikille pahiksille.
- 1km normaali/reipas kävely vie reisistä tunnon ihan täysin. 100m juoksu vie lähestulkoon jalat alta.
- Näköhäiriöt eivät ole niin voimakkaita ja häiritseviä (tai sitten oon tottunut niihin), mutta niitä on enemmän.
- Mitenhän tän selittäis.. mä väittäisin että näkö itsessään on yhtä hyvä kuin ennenkin, koska tarvittaessa pystyn lukemaan pientäkin tekstiä, tai sitten lukemaan kauempana olevia tekstejä, mutta jos ajatellaan useamman lauseen lukemista, niin silmät väsyy ja näköhäiriöt eli tää sumuisuus häiritsee. Eli, jos normaalisti mä käytän tietokoneella wordin fonttikokoa 12 ja se on ihan ok, niin nyt oon joutunut suurentamaan kaikkien sivujen tekstiä kokoon 14-16. Eli siis pienemmän tekstin mä kyllä näen lukea, mutta silmät väsyy tosi nopeasti. Eli siis, joo, okei, mun näkö on huonontunut näiden näköhäiriöiden ja silmien väsymisen takia.


Mulla on nyt sairaslomaa loppuviikko. Eli toivotaan että oireet tästä helpottuu..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti