perjantai 17. kesäkuuta 2011

Selityksen selitystä

Viitaten edelliseen tekstiini ja sanoissa sekoiluun, kävin tänään vvo:lla uusimassa asuntohakemuksen ja soitin sen jälkeen kumppanilleni kertoakseni mitä siellä puhuttiin. Keskustelu meni suunnilleen näin:
"Nii siis ei siellä mitään ihmeellistä ollu niillä, ku siis.. se hakemus on ny voimassa."
"Ai siis mitä? Eikö se siis oo ollu voimassa?"
"Nii siis joo! On! Mut se on ny uusiks voimassa, siis taas kolme kuukautta.. Siis ku sehän pitää uusia.. ja siis ei se ollu pois voimasta, mutku se ny uusiutu ku mä kävin siellä. Ja siellä näky muka et ois kaks niitä sopimuksia siellä, et meillä kahella ja sit mulla vielä oma, ei ku siis ei sopimuksia ku niitä..hakemuksia. Kato ku mä sillon soitin sinne sillon millonseoli, ni ne jotenki oli kirjannu sen mulle ittelle sinne ja sit niitä oli kaks ja niitä ei saa olla ku yks ni ne otti sen toisen pois. Ja sit siellä oli joku vihree palkki et mulla ois vielä voimassa se edellinen asunto, et pitäis maksaa ne velat, mut mä sanoin et ei ne mun rahoja oo, ku mä ilmotin sinne sillon talvella et mä luovun siitä helmikuussa, nii että ei mulla oo sen jälkeen vastuuta siitä."

Toisin sanoen: siellä koneella näkyi mun exän vuokrarästit, jotka hänelle on kerääntyny sen jälkeen kun mä muutin sieltä asunnosta pois, ja mä olin kyllä irtisanonu oman osuuteni vuokrasopimuksesta muuton yhteydessä, mutta se jostain syystä näkyi koneella vielä. Samoin hakemuksen edellinen uusinta ei ollut kirjautunut koneelle oikein, vaan siellä oli nyt meidän yhteisen hakemuksen lisäksi toinen identtinen hakemus, vain mun nimellä.
Tuntui meinaan hyvin vaikealta saada tuo asia selitettyä, kun ei mitään oikeita sanoja tahtonut tulla mieleen.

2 kommenttia:

  1. Koska sinä olet saanut MS-diagnoosin? Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun itse sen aivan lähiaikoina olen saanut.

    VastaaPoista