perjantai 1. heinäkuuta 2011

Outoja fiiliksiä

Mulla on tän lääkityksen alottamisen jälkeen vetänyt alilämmön puolelle. Oireet on aika pitkälti samoja ku sillon ku ruumiinlämpö kohoaa turhan ylös, mikä on tosi merkillistä. Oon tottunut siihen että oireet helpottaa kun hakeutuu viileään, ottaa vaikka kylmän suihkun tms. Nyt tekis vaistomaisesti mieli tehdä juuri niin. Varsinkin kun olo tuntuu kuumalta, hikoiluttaa jne. Mutta siltikin oireita helpottaa kun laittaa lämmintä päälle ja menee vaikka paksun peiton alle. Hmm.


(Raportointi jatkuu muutaman tunnin jälkeen:)

Mulla on siis nyt nää sivuoireet vahvistuneet tokan piikkipäivän jälkeen. Alilämpöä on, sitä varmaan vaan lisää se että mulla on tullut niin automaattiseksi tavaksi koko ajan viilentää itteäni, varsinkin aina kun on vähänkin oireita. Alilämmöstä huolimatta on kuuma ja hikoilen koko ajan ku pieni possu. Siihenkin tietysti voi todeta, että nojoo nyt on nää helteet. Fatiikki on ajoittain tosi voimakasta, varsinkin kun mä nukun huonosti. Mä pyörin ja heräilen, näen painajaisia ja monesti herään vaan muutaman tunnin kuluttua nukahtamisesta. Se tietysti sitten voimistaa kognitiivisia oireita, nytkin tekee tiukkaa saada kirjotettua asiansa, kun ei aivot toimi ja sormet osuu välillä ihan väärille näppäimille.
Ja oon siis syönyt Burana 600mg ennen pistoa, aamulla herättyäni ja vielä iltapäivällä töissä. Toissailtana otin nukkumaan mennessänikin, tosin nukuin mä silti huonosti. No, ens viikolla on hoitajan soittoaika, eli mä pääsen valittamaan mikäli oireet ei tästä helpota.
Ja siis mä en tosiaan osaa pitää näitä sellasina oireina joiden kanssa ei pärjäis tai jotka sais haluamaan lääkityksen vaihtoa. Koska mä oon pahempiakin sivareita kokenut. Aikanaan sain Remeronia masennukseen, mä nukuin sen kanssa 20 tuntia vuorokaudesta ja loput 4 vietin vaakatasossa kun huimasi niin pahasti. Aina kun heräsi ei voinut olla varma nukahtaako samantien uudestaan vai saako oikeasti raahattua ittensä esim. vessaan, ja hereillä ollessaan olo oli kuin ois valvonut monta vuorokautta. Ja se uni.. Mulla oli elämäni pahimmat levottomat jalat, oikeestaan levoton koko keho, ja mä näin tosi ahdistavia unia. Mä lopetin sen lääkkeen ehkä kolmannen tabletin jälkeen, siitä meni viikko ennenku huimaus helpotti sen verran että uskalsin esim. kaupassa käydä. Eli siltä pohjalta tää on ihan siedettävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti