maanantai 6. kesäkuuta 2011

Odottelua

Hmm. Mä alan olla entistä vakuuttuneempi siitä, että nää mun oireet on hauska yhdistelmä hellettä, ruokailun epäsäännöllisyyttä ja yleistä ms-taudin vittumaisuutta. Okei, tässä on samoja piirteitä ku aikaisemmissa pahiksissa, mutta nää oireet tuntuu helpottavan jonkun verran levossa ja viileässä. Mutta mä nyt olen silti kahden vaiheilla, että haenko sitä sairaslomaa vai en.. Toisaalta taas jos tää helle jatkuu tällasena, kuten on säätiedotuksissa uhattu, niin pakkohan mun on hakea. No, mä juttelen hoitajan kanssa tästä sitten huomenna. Kyllähän tässä painaa sekin, että mulla on huomenna eka pistopäivä, ja vaikka sen näkeekin heti siellä vastaanotolla että mikä on kehon ensimmäinen reaktio lääkkeeseen, niin jos siitä tulee alkuun kovinkin hankala olla (flunssaista/kuumeista oloa, jäykkyyttä, oireiden pahenemista) niin ois sangen mukavaa olla kotona, rauhassa seurata niitä oireita ja levätä jos tarvii. Työtilanteessa ketuttaa sekin, että ei voi vain mennä työpaikalle kokeilemaan miten onnistuu ja lähteä kotiin jos ei onnistu, koska siellä ollaan muutenkin niin tiukilla työntekijämäärissä, että jos tulee vajetta niin se on niille helpompi tietää siitä ajoissa ja hankkia sijainen.

Vaikka siis.. äh, eihän se mun ongelma ole, eikä mun sitä tarvi murehtia..
Jokatapauksessa, huomenna siis aamusta labraan ja otetaan JC-virustestiä varten näyte. Sen jälkeen hoitajalle, ja siellä sitten näillä näkymin pistetään eka annos Betaferonia.

Ja nyt kun tarkistin, että mitä oon tähän mennessä kirjottanut, niin ilmeisesti mun perjantain hoitajakäynti jäi kokonaan käsittelemättä. :D
Eli siis: mä sain hauskan repun missä on rekvisiittaa lääkitystä varten, ainakin 12 harjoituspakkausta (jotka sisältää placeboa, edellisellä kerralla sain 2 pakkausta joten sen verran on jo kotona harjoteltu), injektori ja sen sellaista. Ja mä pistin itteäni ekan kerran, keittosuolaliuosta reiteen. Hoitaja katsoi mun viime tiistaina otetun verinäytteen tulokset, ja siellä on jotain heittoja. Eli siis maksa-arvot on "liian" alhaiset, mistä tuskin on haittaa. Mutta sitten jotkut leukosyytit on myös suositusarvojen ulkopuolella, toiset liian matalat ja toiset liian korkeat. Mitä mä itte netistä katoin, niin ilmeisesti elimistö on vain turhan rasittunut lääkkeistä, mutta en tiedä kuinka luotettava lähde se oli ja kuinka luotettava mun oma tulkintakyky on. Eli huomenna kuulen senkin vaikuttaako nuo tulokset lääkityksen alottamiseen. Hoitaja sanoi, että ei voi satavarmasti luvata että interferonit voi alottaa. En tiedä mitä siinä sitten tapahtui, hoitaja kävi välillä toisessa huoneessa, ja sanoi sitten että toinen hoitaja haluaa että otetaan se JC-virustesti, ihan siltä varalta että vaihdetaan Tysabriin joskus. Ja että se ei vaikuta nyt interferonin alotukseen mitenkään. Mutta saa nähdä nyt sitten huomenna.. Että alkaako se, vai vaihtuuko lääkitys samantien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti