maanantai 30. toukokuuta 2011

Jee!

Tänään oli aikas hyvä päivä. Kuten tän aamun kirjotuksesta voi päätellä, mä odotin ja pelkäsin tosi raskasta työpäivää. Tai siis sitä, että fatiikki vaan pahenee eikä vaan pysty enää olemaan töissä. Loppujen lopuksi mä jaksoin paljon paremmin ku eilen.

Ja mitä oli muuttunut verrattuna eiliseen:
- Pidemmät yöunet (toissayönä 5h, viime yönä 8h)
- Tasaisemmat ruokailut (söin pieniä aterioita pitkin päivää)
- Tänään söin kasviksia kaikilla aterioilla
- Eilen join kahvia pari kuppia, tänään en yhtään
- Tänään otin Finolan hampunsiemenöljyä ennen töihin lähtöä

Ja siitä öljystä sitten tarkemmin. Mä olin lukenut siitä jo monesti aiemmin, että siitä on ollut apua monille ms-tautia sairastaville. Eräskin mies sanoi haastattelussa, että mitkään "oikeat" lääkkeet ei ole vieneet kipuja pois, mutta hampunsiemenöljy taas vie. Mä harvoin vannon minkään yksittäisen tuotteen nimeen, mutta nyt on pakko tehdä poikkeus: joka kerta kun mä otan hampunsiemenöljyä, yleensä 1-2 ruokalusikallista, menee tunti-pari niin jalat alkaa tuntumaan ihmeen normaaleilta, jalkalihakset siis alkaa rentoutua ja tunto palautua vähän, pahimmalta väsymykseltä katkeaa terä ja ajatus kulkee paremmin. Mä en valitettavan usein muista sitä ottaa, mutta nyt täytyy skarpata ja oikeasti alkaa sitä ottamaan päivittäin. Sitä on tosi kätevä lisätä vaikka salaatin joukkoon.

On mulla toinenkin tuote jonka unohtamista yritän välttää, eli Tri-Neuron b-vitamiinipillerit. Eli siis vahvin b-vitamiinivalmiste mitä apteekista löytyi. Enkä mä tässä siis hehkuta tuota itse valmistetta, vaan b-vitamiinia itsessään. :D Huomasin sen jo muutama vuosi sitten, että b-vitamiinin nauttiminen suurina määrinä paransi mielialaa merkittävästi. Edelleenkin sen huomaa, että jos unohtaa jonain päivänä ottaa, alkaa masentaa jotenkin omituisesti. Tosi monesti oon ollut apeana ja vähän ahdistunutkin, miettinyt että mikä on kun ei mikään kiinnosta eikä ruoka maistu. Joka kerta oon sitten muistanut, että vitamiinit unohtui ottaa.

Yksi mitä monet ovat sanoneet, että ms-tautia sairastavan kannattais ehdottomasti syödä (tai siis nimenomaan on sanottu että suurina määrinä) on d-vitamiini. Onhan mulla sitäkin, 20 mikrogramman pillereitä, ne vain unohtuvat helpommin kun niissä ei huomaa niin selkeää vaikutusta oikeastaan mihinkään. Oon välillä ottanut niitä suurempiakin määriä, nyt luulen että alan ottamaan ihan yhtä tablettia päivässä. Katsotaan sitten mihin suuntaan olo tästä lähtee.

2 kommenttia:

  1. Kiva kun aloit pitää tätä blogia!! Oon löytänyt tosi vähän ms-ihmisten blogeja ja seuraan näitä löytämiäni todella mielenkiinnolla.

    Mielenkiintoinen toi Hampunsiemenöljy! Pitääkin googlettaa, sillä mulle tää oli ihan uus tieto.

    VastaaPoista
  2. No ilmankos mä en olekaan niitä kauheasti löytänyt, ms-ihmisten blogeja siis. Itekin kyllä ihan mielelläni seuraisin muita. Enimmäkseen oon sun blogia lukenut ja kahlannut "MS-potilaan" vanhan blogin läpi.

    Tota hampunsiemenöljyä voi ihan tilata Finolalta, oli muistaakseni jonkun vähän päälle 20e/pullo. Kuulemma hampunsiemenet sellasinaan syötyinä ois vielä parempia, tai no vaikutuksesta ms-tautiin en tiedä mutta sillai niistä saa enemmän ravintoaineita. Ja on mulla siis niitäkin, mutta kun niitä pitäis liottaa vedessä ensin pari tuntia ja sitten periaatteessa sekottaa johonkin ellei halua sellasinaan syödä, niin on paljon helpompi vaan ottaa ruokalusikallinen tuota öljyä.

    VastaaPoista